Selecteer een pagina

   15-20 minuten

Uit mijn boek

Luister naar de passages uit het hoofdstuk De kracht van vrouw zijn uit Minder Moeten Meer Plezier (start op pagina 66).

Yin Yang principe

Het Chinese Yin Yang principe gaat ervan uit dat feminiene en masculiene kwaliteiten elkaar aanvullen. Yin is het vrouwelijk en Yang het mannelijke principe. 

Als mens beschik je over beide eigenschappen. Als deze eigenschappen in balans zijn, weet je goed te bepalen wanneer welke eigenschap in te zetten.

In onze wereld worden masculiene eigenschappen veelal hoger gewaardeerd dan feminiene eigenschappen (gender bias).

Yin Yang eigenschappen

Jij mag!

Zonder een masculiene eigenschap zou je niet tot actie overgegaan zijn aan deze cursus mee te doen. Je zou hier ook niet zijn als je niet in staat was geweest naar jezelf te kijken en de conclusie trekken dat je meer wilt leren over dit onderwerp. Een feminien kenmerk.

  1. Kijk eens naar de beide lijsten en stel jezelf de vraag waarin jij je het meest herkent.
  2. Vergelijk ze nu eens met waar je op geselecteerd of geëvalueerd wordt in je werk.
  3. Als daar een verschil zit, dan ben je je daarvan nu bewust. Ook als het overeenkomt natuurlijk.

Wees je ervan bewust dat al jouw eigenschappen waardevol zijn. Ook als het niet terugkomt in selectieprocedures of op evaluatiemomenten!

Groot, groter, grootst

Laat jij je weleens tegenhouden grote dromen te hebben of deze in daden om te zetten?

Dan zou het zomaar kunnen dat je jezelf bewust of onbewust ziet als ‘een lief meisje’ in plaats van een krachtige, sterke vrouw. Realiseer je dan dat dit niet uit jezelf komt, maar uit alles wat je om je heen hebt meegekregen.

Dat hoeft niet meer.

Jouw dromen mogen zo groot zijn als jij wilt. Je mag je hoofd ver boven het maaiveld uitsteken. Niet omdat het moet. Maar omdat je die kracht in je hebt.

Als jezelf hierin herkent, kun je ervoor kiezen het lieve meisje minder zichtbaar te laten zijn. Want hoe dan ook, in jou zit een bijzonder krachtige vrouw! Wauw!

Graag met je hele lijf boven het maaiveld uit!